Technológiák

Alapvetően az alábbi gyártók termékeit használjuk kivitelezéskor, de ha megrendelő oldalán speciális igények merülnek fel, más gyártók termékeinek beépítésére és egyéb technológiák alkalmazására is van lehetőség.

A KNX a legrégebbi okosotthon szabvány, több mint 30 éves. Nagy előnye, hogy nem gyártó specifikus, hanem különböző elektronikai gyártók által létrehozott szabványos rendszer. Így az eszközök teljesen kompatibilisek egymással, emiatt a kapcsolók, vezérlők, szenzorok, modulok tárháza szinte végtelen. Fontos megemlíteni az osztott intelligenciára épülő kialakítást is. Ez azt jelenti, hogy a fentebb már említett Loxone-al ellentétben itt nincs központi egység, ami a ház automatizálásáért fele, hanem minden okos eszköz saját maga tudja mi a dolga. Ebből következik, ha a ház egy ezköze mondjuk meghibásodás miatt kiesne a rendszerből, a többi okosotthon eszköz továbbra is működőképes marad.

Bővebben a KNX-ről

Az osztrák székhelyű Loxone Electronics GmbH által gyártott eszközök, szerverek és szolgáltatások egyedülálóan magas színvonalat képviselnek az okosotthon-piacon, ahol 10 éve vannak jelen. Az itthon kapható okos eszközöket gyártó cégek közül az ő rendszerük a legjobban automatizálható, így sok olyan esetben, amikor másoknál megoldhatatlan, Loxone-nal biztosan megoldható az igény.

Bővebben a LOXONE-ról