future homes logo

Technológiák

Alapvetően az alábbi gyártók termékeit használjuk kivitelezéskor, de ha megrendelő oldalán speciális igények merülnek fel, más gyártók termékeinek beépítésére és egyéb technológiák alkalmazására is van lehetőség.

Az osztrák székhelyű Loxone Electronics GmbH által gyártott eszközök, szerverek és szolgáltatások egyedülálóan magas színvonalat képviselnek az okosotthon-piacon, ahol 10 éve vannak jelen. Az itthon kapható okos eszközöket gyártó cégek közül az ő rendszerük a legjobban automatizálható, így sok olyan esetben, amikor másoknál megoldhatatlan, Loxone-nal biztosan megoldható az igény.

A KNX a legrégebbi okosotthon szabvány, több mint 30 éves. Nagy előnye, hogy nem gyártó specifikus, hanem különböző elektronikai gyártók által létrehozott szabványos rendszer. Így az eszközök teljesen kompatibilisek egymással, emiatt a kapcsolók, vezérlők, szenzorok, modulok tárháza szinte végtelen. Fontos megemlíteni az osztott intelligenciára épülő kialakítást is. Ez azt jelenti, hogy a fentebb már említett Loxone-al ellentétben itt nincs központi egység, ami a ház automatizálásáért fele, hanem minden okos eszköz saját maga tudja mi a dolga. Ebből következik, ha a ház egy ezköze mondjuk meghibásodás miatt kiesne a rendszerből, a többi okosotthon eszköz továbbra is működőképes marad.

Az okosotthonok térnyerésével elindult több olyan nyílt forráskódú szerver szoftver amellyel az otthonunk automatizálását sokkal magasabb szintre tudjuk emelni. Ezek közül az egyik legismertebb az OpenHAB, amelynek segítségével könnyedén -a fent említett- rendszerekhez hozzá tudjuk csatolni a már meglévő okos eszközeinket - például okos porszívó, smart televízió vagy hálózati hifi renfszerek. Mivel több száz féle eszközt vagy szolgáltatást tudunk integrálni rendszerünkbe, így könnyen megoldható például a hangvezérlés pl.: Amazon Alexa segítségével is, ami Loxone esetén csak OpenHAB-bal oldható meg.

Elérhetőségeink

F&K Integration Kft.
Cím
1044 Budapest, Váci út 83